trendafil i zi

Karkaleca e kuqe vishnje

Fletë për kujdesin e karkalecave të qershisë së kuqe (Neocaridina Davidi)

Karkalecat e qershisë janë karkaleca xhuxh të kërkuar veçanërisht për ngjyrat e tyre të gjalla, të cilat vijnë variacione të panumërta të ndryshme. I përkasin gjinisë neocaridina, dhe janë mjaft të vogla në përmasa (edhe më shumë se shumë lloje të tjera të karkalecave xhuxh). E fundit nga jo më pak e rëndësishme, kjo specie nuk lëkundet asnjë, por tre (!) emrat shkencorë: neocaridina davidi, neocaridina heteropoda, neocaridina denticulata sinensis.