Ракчиња

Caridina mayamareenae, првиот вид ракчиња забележан како живее во празни лушпи од полжави.

Откриени пет нови видови ракчиња во езерото Посо, Индонезија

Пет нови видови ракчиња од родот Caridina беа откриени од тим истражувачи кои ги објавија своите наоди во ZooKeys. Сите видови се откриени во езерото Посо,… Прочитај повеќе »Откриени пет нови видови ракчиња во езерото Посо, Индонезија

Слатководни ракчиња Исхранување на фидер послужавник

Хранење на вашите слатководни ракчиња: Јадења и цевки за хранење

Иако понекогаш се занемарува, садовите и цевките за хранење се многу корисни за чување ракчиња. Тие ќе ви го олеснат одржувањето на резервоарот чист и ќе го направат вашето домашно милениче ракчиња… Прочитај повеќе »Хранење на вашите слатководни ракчиња: Јадења и цевки за хранење

Слатководните ракчиња добиваат калциум од морските школки што се раствораат во вода

Додатоци на калциум за ракчиња и инверти

На водните животни како ракчиња им требаат неколку хранливи материи за да останат здрави. На пример, со цел правилно да ги развијат своите школки, на раковите им треба многу калциум уште од нивните коски… Прочитај повеќе »Додатоци на калциум за ракчиња и инверти

Одгледување слатководни ракчиња во аквариум

Како да се одгледуваат слатководни ракчиња во аквариум

Да се ​​има аквариум е новата мода во денешно време. Со малку труд, можете сами да направите неверојатен. За да изгледаат уште попривлечно, луѓето користат различни растенија и… Прочитај повеќе »Како да се одгледуваат слатководни ракчиња во аквариум

Духови ракчиња - Palaemonetes мочуриште

Лист за нега на духови за ракчиња (Palaemonetes Paludosus)

Ракчињата кои припаѓаат на видот Palaemonetes често се нарекуваат ракчиња духови, Стаклени ракчиња, или слатководни стаклени ракчиња. Тие се по потекло од Северна Америка и станаа популарни ширум светот… Прочитај повеќе »Лист за нега на духови за ракчиња (Palaemonetes Paludosus)

Каридина Денерли / Кардинал Сулавеси ракчиња

Кардиналот Сулавеси за нега на ракчиња (Каридина Денерли)

Caridina dennerli често се нарекуваат кардинал ракчиња или кардинал Сулавеси ракчиња, бидејќи потекнуваат од езерата Сулавеси во Индонезија. Тоа е редок примерок на џуџести ракчиња… Прочитај повеќе »Кардиналот Сулавеси за нега на ракчиња (Каридина Денерли)

Neocaridina Davidi var. Портокалова

Ракчиња од портокалова тиква / Портокал Сакура ракчиња (neocaridina heteropoda var. Портокалова)

Една од најпопуларните варијанти на цреша ракчиња карпи со живописна портокалова боја. Ракчиња од портокалова тиква, Ракчиња Sunkist или Orange Sakura ракчиња се една од најновите варијации… Прочитај повеќе »Ракчиња од портокалова тиква / Портокал Сакура ракчиња (neocaridina heteropoda var. Портокалова)

Вампир / Viper ракчиња (Атија Габонесис)

Лист за нега на ракчиња за вампири (Атија Габонесис)

Вампирските ракчиња се редок вид ракчиња што се храни со крвта на девиците и не се особено љубители на лук, прават фасцинантно милениче. И покрај нивното име, вампир… Прочитај повеќе »Лист за нега на ракчиња за вампири (Атија Габонесис)

Стенопус Хиспидус / Лента корални ракчиња

Лента за нега на корални ракчиња (Грдата игла)

Еден од најпопуларните и најлесните за одгледување ракчиња во трговијата со аквариуми со солена вода е Stenopus hispidus., или попознато како Banded Coral ракчиња, Облеани боксерски ракчиња,… Прочитај повеќе »Лента за нега на корални ракчиња (Грдата игла)