Чувајте ракчиња

Вашиот број 1 извор на информации за уметноста и хобито на чување ракчиња. Ние сме стручни акваристи со страст за ракчиња и инверти.

Aquascaping резервоар за ракчиња

Што е Aquascaping?

Пејзажна архитектура, уредување, претежно вклучува формални градини, паркови, терени за голф, и други слични површини. Одење подалеку од едноставното градинарство, тоа е можеби израз на нашата желба да покажеме човечка контрола… Прочитај повеќе »Што е Aquascaping?

Caridina mayamareenae, првиот вид ракчиња забележан како живее во празни лушпи од полжави.

Откриени пет нови видови ракчиња во езерото Посо, Индонезија

Пет нови видови ракчиња од родот Caridina беа откриени од тим истражувачи кои ги објавија своите наоди во ZooKeys. Сите видови се откриени во езерото Посо,… Прочитај повеќе »Откриени пет нови видови ракчиња во езерото Посо, Индонезија

CPO лист за нега на ракови

Лист за нега на мексикански џуџести ракови (Cambarellus patzcuarensis)

Мексиканскиот џуџест рак или CPO рак (Cambarellus Patzcuarensis var. Портокалова) е ситно ракче кое наликува на ракчиња кое природно се наоѓа на неколку локации во Мексико и прави одличен додаток… Прочитај повеќе »Лист за нега на мексикански џуџести ракови (Cambarellus patzcuarensis)

Духови ракчиња - Palaemonetes мочуриште

Лист за нега на духови за ракчиња (Palaemonetes Paludosus)

Ракчињата кои припаѓаат на видот Palaemonetes често се нарекуваат ракчиња духови, Стаклени ракчиња, или слатководни стаклени ракчиња. Тие се по потекло од Северна Америка и станаа популарни ширум светот… Прочитај повеќе »Лист за нега на духови за ракчиња (Palaemonetes Paludosus)

Скад (слатководни ампифоди)

Скади а.к.а. Гамарус (Слатководни амфиподи)

Слатководни амфиподи, попознати како скади, gammarus, или странични пливачи се мал вид ракови кои наликуваат на ситни ракчиња со компримиран тело. Тие за жал се попознати како храна за домашни миленици… Прочитај повеќе »Скади а.к.а. Гамарус (Слатководни амфиподи)

Гамарус / Скади / Се продаваат слатководни амфиподи

Список на онлајн дистрибутери на Gammarus Shrimp (Скади) Во светот

Гамарус (познати и како скади или странични пливачи) се еден вид слатководни амфиподи многу слични на ракчиња. Тие се добро познати од акваристите како популарна храна за риби и… Прочитај повеќе »Список на онлајн дистрибутери на Gammarus Shrimp (Скади) Во светот

Asellus Aquaticus се продава низ целиот свет

Список на онлајн дистрибутери на слатководни изоподи ширум светот

Во мисија сме да го шириме чувањето на asellus aquaticus како аквариумско милениче! Со ова ќе ги наведеме онлајн трговците на мало, како и приватните продавачи кои дистрибуираат… Прочитај повеќе »Список на онлајн дистрибутери на слатководни изоподи ширум светот

Самоодржлив екосистем на ракчиња

Како да поставите самоодржлив екосистем или џарариум за ракчиња

Самоодржливите екосистеми стануваат се попопуларни, со комерцијални екосфери и комплети за меурчиња од ракчиња кои се рекламираат како алтернатива на резервоарите за аквариум што бара малку до никакво одржување. Тоа на затворено… Прочитај повеќе »Како да поставите самоодржлив екосистем или џарариум за ракчиња