Aquascaping резервоар за ракчиња

Што е Aquascaping?

Пејзажна архитектура, уредување, претежно вклучува формални градини, паркови, терени за голф, и други слични површини. Одење подалеку од едноставното градинарство, тоа е можеби израз на нашата желба да покажеме човечка контрола… Прочитај повеќе »Што е Aquascaping?

Caridina mayamareenae, првиот вид ракчиња забележан како живее во празни лушпи од полжави.

Откриени пет нови видови ракчиња во езерото Посо, Индонезија

Пет нови видови ракчиња од родот Caridina беа откриени од тим истражувачи кои ги објавија своите наоди во ZooKeys. Сите видови се откриени во езерото Посо,… Прочитај повеќе »Откриени пет нови видови ракчиња во езерото Посо, Индонезија

Слатководни ракчиња Исхранување на фидер послужавник

Хранење на вашите слатководни ракчиња: Јадења и цевки за хранење

Иако понекогаш се занемарува, садовите и цевките за хранење се многу корисни за чување ракчиња. Тие ќе ви го олеснат одржувањето на резервоарот чист и ќе го направат вашето домашно милениче ракчиња… Прочитај повеќе »Хранење на вашите слатководни ракчиња: Јадења и цевки за хранење

Слатководните ракчиња добиваат калциум од морските школки што се раствораат во вода

Додатоци на калциум за ракчиња и инверти

На водните животни како ракчиња им требаат неколку хранливи материи за да останат здрави. На пример, со цел правилно да ги развијат своите школки, на раковите им треба многу калциум уште од нивните коски… Прочитај повеќе »Додатоци на калциум за ракчиња и инверти

CPO лист за нега на ракови

Лист за нега на мексикански џуџести ракови (Cambarellus patzcuarensis)

Мексиканскиот џуџест рак или CPO рак (Cambarellus Patzcuarensis var. Портокалова) е ситно ракче кое наликува на ракчиња кое природно се наоѓа на неколку локации во Мексико и прави одличен додаток… Прочитај повеќе »Лист за нега на мексикански џуџести ракови (Cambarellus patzcuarensis)

Одгледување слатководни ракчиња во аквариум

Како да се одгледуваат слатководни ракчиња во аквариум

Да се ​​има аквариум е новата мода во денешно време. Со малку труд, можете сами да направите неверојатен. За да изгледаат уште попривлечно, луѓето користат различни растенија и… Прочитај повеќе »Како да се одгледуваат слатководни ракчиња во аквариум

Духови ракчиња - Palaemonetes мочуриште

Лист за нега на духови за ракчиња (Palaemonetes Paludosus)

Ракчињата кои припаѓаат на видот Palaemonetes често се нарекуваат ракчиња духови, Стаклени ракчиња, или слатководни стаклени ракчиња. Тие се по потекло од Северна Америка и станаа популарни ширум светот… Прочитај повеќе »Лист за нега на духови за ракчиња (Palaemonetes Paludosus)

Скад (слатководни ампифоди)

Скади а.к.а. Гамарус (Слатководни амфиподи)

Слатководни амфиподи, попознати како скади, gammarus, или странични пливачи се мал вид ракови кои наликуваат на ситни ракчиња со компримиран тело. Тие за жал се попознати како храна за домашни миленици… Прочитај повеќе »Скади а.к.а. Гамарус (Слатководни амфиподи)